• Home
  • Vijesti
  • E-tečaj stručnog usavršavanja u području obiteljskoimovinskih režima EU-a

E-tečaj stručnog usavršavanja u području obiteljskoimovinskih režima EU-a

E-tečaj stručnog usavršavanja u području obiteljskoimovinskih režima EU-a

Zbog povećane mobilnosti građana EU-a i sve većeg broja prekograničnih parova u Uniji, pravni stručnjaci sve više suočavaju se s pitanjima povezanim s europskim obiteljskim i nasljednim pravom. Međutim, pružanje korisnog pravnog savjetovanja ili donošenje odluka u takvim pitanjima može se pokazati vrlo složenim, uzimajući u obzir brojne propise EU-a o međunarodnom privatnom pravu u tom području.

Kako bi se olakšao rad pravnih stručnjaka, istraživači projekta EU-FamPro osmislili su e-tečaj stručnog usavršavanja iz obiteljskoimovinskih režima EU-a s naglaskom na prekogranične predmete koji se odnose na bračnoimovinske režime, imovinske posljedice registriranih partnerstava i njihovo međudjelovanje s nasljednim stvarima.

Tečaj će se održati isključivo online u trajanju od pet tjedana (od 4. travnja 2022. do 9. svibnja 2022.) i namijenjen je sucima, odvjetnicima, javnim bilježnicima, miriteljima i drugim pravnim stručnjacima koji žele produbiti svoja znanja o Uredbi EU-a o bračnoj imovini te Uredbi o imovinskim posljedicama registriranih partnerstava. Podijeljen je u pet nastavnih jedinica koje uključuju video lekcije, bilješke s predavanja, komentare članaka, pojmovne mape, sažetke slučajeva, intervjue s praktičarima, webinare uživo i još mnogo toga. Tečaj na engleskom jeziku besplatan je i dostupan pravnim stručnjacima iz Italije, Španjolske, Hrvatske, Slovenije i Litve.

Detaljne informacije o tečaju možete pronaći u priloženom letku.

Prijaviti se možete od 24. siječnja 2022. do 25. ožujka 2022. Ispunite obrazac dostupan na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/cS4LRVZxbRkeQKnn6

Za dodatne informacije obratite nam se na: elearning@unicam.it

Pridružite nam se da zajedno izgradimo međunarodnu mrežu pravnih stručnjaka u području obiteljskoga i nasljednoga prava EU-a!

/ Ivana Kunda

14 siječnja 2022