Predstavljanje projekta EU-FamPro

web

Gotovo dva mjeseca je prošlo od početka rada na projektu EU-FamPro (E-training on EU Family Property Regimes). Radi se o europskom projektu koji spaja partnere iz Hrvatske, Italije, Litve, Slovenije i Španjolske. Raduje nas što smo već imali prilike predstaviti naš zajednički rad te ciljeve projekta prilikom održavanja nekoliko događaja, poput “Civil Dialogue Week (CERV)” ili seminara “European judicial training projects”. U proteklom smo razdoblju osmislili web stranicu na kojoj su vam dostupne najnovije vijesti o pitanjima imovinskopravnih pitanja europskog obiteljskog prava, kao i najava zanimljivih događaja i publikacija. Na stranicama možete također pratiti tijek projektnih aktivnosti. Isto tako možete nas pratiti na LinkedInu.

Za one koji nisu upoznati s projektom EU-FamPro, osnovni mu je cilj jamčiti trajnu primjenu prava Europske unije prilikom uređenja imovinskih odnosa prekograničnih parova, kako u svakodnevnom životu, tako i u možebitnim sudskim postupcima.

U projektnim se aktivnostima koriste moderne i inovativne metode i alati za podučavanje, poput MOODLE e-learning ili MOOC self-learning, a kako bi se stručnjacima koji se bave pitanjima imovinskih odnosa u obitelji ponudila specifična pravna znanja naročito u prekograničnim predmetima.

29 lipnja 2021