Novo EU-FamPro e-izdanje dostupno online u otvorenom pristupu!

19 kolovoza 2022

 

CROSS-BORDER COUPLES PROPERTY REGIMES IN ACTION BEFORE COURTS, novo e-izdanje u sklopu projekta EU-FamPro, dostupno je online u otvorenom pristupu!

Možete ga preuzeti klikom ovdje.

Ovaj e-zbornik radova uredile su profesorice Maria José Cazorla Gonzàlez i Lucia Ruggeri, a izdan je u nakladi Dykinson iz Madrida. Cilj je svih autora ovog e-zbornika olakšati razumijevanje i primjenu Uredaba EU 1103/2016 i 1104/2016. U tu su svrhu urednice sadržaj zbornika razdvojile u dva dijela. U prvom se dijelu nalazi poglavlje u kojem je analiziramo pitanje određivanja uobičajenog boravišta prekograničnih partnera (Paolo Bruno), kao i četiri poglavlja koji se tiču raščlambe presuda Suda Europske unije koje su relevantne za bolje razumijevanje predmetnih Uredaba (Simona Vikelytè, Alfonso Ybarra, Agne Limante i David Carrizo komentiraju predmete C-558/16 Mahnkop; C-218/16 Kubicka; C-80/19 i C-289/20).

U drugom dijelu knjige sutori ispituju primjenu uredaba u sljedećim državama članicama: Belgija (Vinciane Rosenau i Delphine Thienpont), Bugarska (Dafina Sarbinova), Cipar (Nicolas Kyriakides i Nicholas Mouttotos), Hrvatska (Danijela Vrbljanac), Finska (Tuulikki Mikkola), Francuska (Severine Cabrillac), Njemačka (Gioacchino Di Vita), Italija (Lucia Ruggeri, Ilaria Riva, Giovanna Di Benedetto i Maria Cristina Gruppuso), Luksemburg (Alba Paños), Malta (Roberto Garetto), Portugal (Benedita Sequeira), Češka (Tereza Kyselovská i Martin Kornel), Slovenija (Filip Dougan), Španjolska (Luis Carrillo i Mercedes Soto) te Švedska (María José Cazorla).

Zbornik će biti predstavljen tijekom međunarodne konferencije koja će se održati u Almeriji 19. rujna 2022., a napisan je za potrebe nadolazećeg e-tečaja Massive Online Open Course (MOOC) koji će započeti u studenom 2022.