UL - University of Ljubljana, Faculty of Law

UL - University of Ljubljana, Faculty of Law

Kontaktna oseba:

Jerca Kramberger Škerl, PhD, Associate Professor

Spletna stran

http://www.pf.uni-lj.si/en/

Naslov

Poljanski nasip 2, 1000 Ljubljana, Slovenia

Vedi su google map

Univerza v Ljubljani je bila ustanovljena leta 1919 in v letošnjem letu praznuje svojo 100. obletnico obstoja. Uvrščena je med 500 najboljših univerz na svetu na Šanghajski, Timesovi in Webometricsovi lestvici. Obsega 26 članic (23 fakultet in 3 akademije) in 3 pridružene članice, na katerih skupaj študira 38.000 študentov.

Med članicami je tudi Pravna Fakulteta Univerze v Ljubljani, ki je najstarejša in največja pravna fakulteta v Sloveniji. Fakulteta se ponaša z devetimi katedrami, šestimi pozvanimi raziskovalnimi inštituti in največjo pravno knjižnico v regiji.  

Pravna Fakulteta Univerze v Ljubljani si prizadeva, da bi študentom ponudila intelektualno vznemirljivo učno okolje z visokimi akademskimi standardi tako na dodiplomskem kot na podiplomskem študiju. Skozi desetletja je Pravna fakulteta ostala zavezana svoji misiji, da študentom omogoči vrhunsko pravno izobrazbo in jih pripravi na vse tradicionalne pravniške poklice. Danes je ne samo najstarejša, ampak tudi najboljša pravna fakulteta v Sloveniji. Poleg izobraževanja vrhunskih pravnih strokovnjakov pa je Pravna fakulteta predana tudi razvoju pravne znanosti v Sloveniji.