UAL - Universidad de Almeria

UAL - Universidad de Almeria

Kontaktna oseba:

Prof.ssa María José Cazorla González - email: mcazorla@ual.es

Spletna stran

https://www.ual.es/

Naslov

Carretera Sacramento s/n 04120 Almería

Vedi su google map

Univerza v Almeriji (UAL) je znanstveno in izobraževalno usmerjena javna univerza v jugovzhodni Španiji. Ustanovljena leta 1993, je ena izmed mlajših in najbolj dinamičnih univerz v Španiji, posvečena raziskovanju in usposabljanju, z več kot 850 profesorji in več kot 13.000 študenti od tega 600 doktorskimi študenti, 13 oddelki, 139 raziskovalnimi skupinami in 11 raziskovalnimi inštituti. Danes Univerza v Almeriji ponuja možnost študija na 32 dodiplomskih, 41 magistrskih in 14 doktorskih programih.

Univerza v Alemriji je trdno zavezana k raziskovanju in odkrivanju z več kot 7.000 sporazumi z drugimi institucijami in podjetji, več kot 100 registriranimi patenti in več kot 6.000 objavami v Web of Science.

Poleg formalne izobrazbe UAL ponuja poletne in prilagojene programe ter vsako leto organizira Poletno šolo z več kot 20 poletnimi tečaji.

Povezave z gospodarstvom potekajo preko Pisarne za prenos raziskovalnih rezultatov. Sodelovanje na mednarodnih projektih, kot tudi iskanje virov in partnerjev pa upravlja Pisarna za evropske in mednarodne projekte. Glavni cilj je prilagoditi naše storitve novim zahtevam družbe, da dosežemo zahteve po kvaliteti in učinkovitosti pri učenju, raziskovanju in upravljanju.