• Home
  • Novice
  • Mednarodna konferenca in seminar v Almeriji

Mednarodna konferenca in seminar v Almeriji

Almerija

V ponedeljek, 19. septembra 2022, smo se zbrali v Almeriji na konferenci in seminarju projekta EU-FamPro skupaj s številnimi pravniki iz vse Evrope.

Dogodek se je začel z mednarodno konferenco z naslovom Couples’ Property with Cross-border Implications: Uniting Academic Discussions and Practical Concerns. Konferenco so tvorile tri sekcije, ki so jih moderirale profesorica Ivana Kunda (Univerza na Reki), profesorica Alba Paños Pérez (Univerza v Almeriji) in docentka Neža Pogorelčnik Vogrinc (Univerza v Ljubljani).

Sledil je mednarodni seminar z naslovom Practical Challenges in the Application of the Twin Regulations. Na petih sekcijah, ki so jih vodile profesorica Fátima Pérez Ferrer (Univerza v Almeriji), dr. Agnė Limantė (Pravni inštitut Litvanskega centra za družbene vede), docentka Sandra Winkler (Univerza na Reki), Nuria Martínez Sanchez (Univerza v Almeriji) in docentka Danijela Vrbljanac (Univerza na Reki), so se udeleženci lahko seznanili z različnimi temami, ki se nanašajo na pravno ureditev premoženjskih razmerij čezmejnih parov.

Program dogodka in zbirka povzetkov seminarja sta na voljo spodaj.

21 september 2022