• Home
  • Novice
  • E-usposabljanje o premoženjskih režimih čezmejnih parov: seminarja 2 in 3

E-usposabljanje o premoženjskih režimih čezmejnih parov: seminarja 2 in 3

E-usposabljanje o premoženjskih režimih čezmejnih parov: seminarja 2 in 3

Naše E-usposabljanje o premoženjskih režimih čezmejnih parov je v polnem teku. Na drugem seminarju e-usposabljanja, ki se je odvil 13. aprila 2022, so udeleženci razpravljali o vprašanjih glede pristojnosti po Premoženjskih uredbah. Prvi del seminarja je zajemal prispevek Ivane Kunda z naslovom Jurisdiction for Resolving Couples’ Property Disputes in the EU​ in prispevek Roberta Garetta z naslovom Party Autonomy in the Choice of Court. Temu je sledila delavnica, ki sta jo vodila Filip Dougan in Roberto Garetto.

Tretji seminar, ki je potekal 22. aprila 2022, se je začel s predavanjem Albe Paños in Juane Maríe Pardo Lozano z naslovom Applicable Law in the Twin Regulations in the Absence of Choice, čemur je sledil prispevek Jerce Kramberger Škerl z naslovom Choice of Law in Cross-Border Property Relations of Spouses. Seminar se je zaključil z delavnico pod vodstvom Agne Limante in Sandre Winkler.

Prihodnja seminarja bosta potekala 29. aprila in 6. maja 2022. E-usposabljanje se bo zaključilo 9. maja 2022 s sklepnim seminarjem. Več informacij o e-usposabljanju je na voljo v priloženem programu.

27 april 2022