• Home
  • Novice
  • E-usposabljanje o premoženjskih razmerjih čezmejnih parov

E-usposabljanje o premoženjskih razmerjih čezmejnih parov

E-usposabljanje o premoženjskih razmerjih čezmejnih parov

Zaradi večje mobilnosti državljanov EU in vse večjega števila čezmejnih parov v EU se pravniki bolj kot kadar koli prej srečujejo z vprašanji, povezanimi z evropskim družinskim in dednim pravom. Zagotavljanje pravnega svetovanja ali sprejemanje odločitev v teh zadevah pa se lahko izkaže za zahtevno glede na številne predpise mednarodnega zasebnega prava EU na tem področju.

Da bi olajšali delo pravnikov, smo raziskovalci projekta EU-FamPro zasnovali program e-učenja o premoženjskih režimih čezmejnih parov.

Tečaj, ki bo pet tednov (od 4. aprila 2022 do 9. maja 2022) potekal izključno prek spleta, je namenjen sodnikom, odvetnikom, notarjem, mediatorjem in drugim pravnim strokovnjakom, ki želijo razširiti svoje znanje glede Uredbe o premoženjskih razmerjih med zakoncema in Uredbe o premoženjskih razmerjih registriranih partnerjev. Tečaj je razdeljen na 5 enot, ki vključujejo video predavanja, zapiske predavanj, komentarje po posameznih členih, miselne vzorce, povzetke primerov, intervjuje s praktiki, spletne seminarje v živo in drugo. Tečaj je brezplačen in odprt za pravne strokovnjake iz Italije, Španije, Hrvaške, Slovenije in Litve.  

Podrobne informacije o e-usposabljanju so na voljo v priloženi zloženki. 

Prijave bodo mogoče med 24. januarjem 2022 in 25. marcem 2022. Za prijavo, prosimo, izpolnite obrazec, ki je na voljo na naslednji povezavi: https://forms.gle/cS4LRVZxbRkeQKnn6 
Dodatna vprašanja so dobrodošla na spletnem naslovu elearning@unicam.it

Pridružite se nam in nam pomagajte ustvariti mednarodno mrežo pravnih strokovnjakov na področju družinskega in dednega prava EU! 

 

14 januar 2022