Sesija PSEFS-a na Regionalnoj konferenciji ILA-e Slovenija 2019.

20 lipnja 2019

U Portorožu će od 27. do 29. lipnja 2019. biti održana regionalna konferencija International Law Association (ILA) pod naslovom Migration/international regulation.

Jedna će radna sesija konferencije biti posvećena pitanjima imovinskih odnosa parova s prekograničnim implikacijama. U sesiji pod naslovom Property relations in Cross-border Familes, koja je na programu u subotu 29. lipnja (od 10 do 12 sati), svoja će izlaganja prezentirati nekoliko članova PSEFS tima: prof. dr. Jerca Kramberger Škerl sa Sveučilišta u Ljubljani, prof. dr. Lucia Ruggeri sa Sveučilišta u Camerinu i doc. dr. Sandra Winkler sa Sveučilišta u Rijeci. Osim članova tima, u toj će sesiji sudjelovati i prof. dr. Claudia Rudolf sa Sveučilišta u Beču i prof. dr. Fabio Padovini sa Sveučilišta u Trstu (Predsjednik Savjetodavnog odbora PSEFS-a).

Program sesije:

1. Matrimonial Property Regimes in Europe: A Comparative Perspective (Sandra Winkler)

2. Conflict of Law Rules under the Property Regime Regulations (Claudia Rudolf)

3. The property regimes in European Family Law.  The Italian perspective (Lucia Ruggeri)

4. Rules on Jurisdiction in Matters of Matrimonial Property (Jerca Kramberger Škerl)​

5. Cross-Border families and the European certificate of succession from the italian perspective (Fabio Padovini)​

Tijekom sesije nekoliko dodatnih članova PSEFS tima te vanjski eksperti PSEFS-a prezentirati postere o temama projekta (Prof María José Cazorla González, Dr. Manuela Giobbi, Dr. Roberto Garetto, Dr. Danijela Vrbljanac i Dr. Tereza Pertot).

Dodatne informacije o konferenciji dostupne su ovdje.